PROPUNERI

- sugestii, impresii si erori ale programului de gestiune- FACTURIS STOC

PROPUNERI

Mesajde volcinsche pe Mie Iul 30, 2008 5:14 pm

Buna ziua,
Folosesc si eu de putin timp acest frumos program dar cred ca sunt necesare cateva imbunatatiri. Consider ca nu se va supara nimeni pentru ca venim cu propuneri, dar fiindca comunicarea este lucrul cel mai important ....
1. La nomenclator sa se introduca si obtiunea cu furnizori, care sa cuprinda toate dateke furnizorului.
2. Sa se poata seta modul de imprimare (o factura pe o pag, 2 fact pe o pag....) din fereastra de facturare.
3. Sa se poata printa cele 3 exemplare ale facturii cu o singura comanda.
4. Daca de ex cand introduc produsul in nomenclator, ii pun si pretul de vanzare, imi apare automat si cand il facturez. Ar bine daca ar apare si cand il receptionez (la introducerea NIR-ului)
5. La completarea NIR-ului sa se poata introduce din fereastra si numele membrilor comisiei si data6.
6. La factura, unde apar datele delegatului, nu ar trebui sa apara pe langa numele si datele de pe CI, si data si ora, ca pe celelalte facturi?
Sper ca pe masura ce folosesc programul sa fiu tot mai multumit de el si sa mai scriu pe aici numai de bine, fara a propune imbunatatiri :).
Sper ca urmatoarea versiune sa fie cat mai complexa.
Cu stima,
Sebastian
volcinsche

Re: PROPUNERI

Mesajde IULIan007 pe Joi Iul 31, 2008 9:19 am

volcinsche scrie:Buna ziua,
Folosesc si eu de putin timp acest frumos program dar cred ca sunt necesare cateva imbunatatiri. Consider ca nu se va supara nimeni pentru ca venim cu propuneri, dar fiindca comunicarea este lucrul cel mai important ....
1. La nomenclator sa se introduca si obtiunea cu furnizori, care sa cuprinda toate dateke furnizorului.
2. Sa se poata seta modul de imprimare (o factura pe o pag, 2 fact pe o pag....) din fereastra de facturare
3. Sa se poata printa cele 3 exemplare ale facturii cu o singura comanda.
4. Daca de ex cand introduc produsul in nomenclator, ii pun si pretul de vanzare, imi apare automat si cand il facturez. Ar bine daca ar apare si cand il receptionez (la introducerea NIR-ului)
5. La completarea NIR-ului sa se poata introduce din fereastra si numele membrilor comisiei si data6.
6. La factura, unde apar datele delegatului, nu ar trebui sa apara pe langa numele si datele de pe CI, si data si ora, ca pe celelalte facturi?
Sper ca pe masura ce folosesc programul sa fiu tot mai multumit de el si sa mai scriu pe aici numai de bine, fara a propune imbunatatiri :).
Sper ca urmatoarea versiune sa fie cat mai complexa.
Cu stima,
Sebastian

Buna ziua,

Optiunile 1,3 si 5 le vom analiza si vedem cum putem sa le implementam intr-o versiune viitoare.

volcinsche scrie:2. Sa se poata seta modul de imprimare (o factura pe o pag, 2 fact pe o pag....) din fereastra de facturare.

- aceasta optiune este implementata din versiunea v1.41 - se da click-dreapta pe butonul de Introducere Factura sau de Printare si se selecteaza modul de printare dupa care se apasa butonul pentru a printa/introduce factura.

volcinsche scrie:4. Daca de ex cand introduc produsul in nomenclator, ii pun si pretul de vanzare, imi apare automat si cand il facturez. Ar bine daca ar apare si cand il receptionez (la introducerea NIR-ului).

pai functioneaza - pretul introdus in Nomenclator Produse apare si la introducerea Nir-ului la pretul de vanzare atunci cand produsul este selectat pentru a fi introdus in NIR.

volcinsche scrie:6. La factura, unde apar datele delegatului, nu ar trebui sa apara pe langa numele si datele de pe CI, si data si ora, ca pe celelalte facturi?.

Nu exista campuri speciale pentru data si ora, mijloc de transport ... etc. Dar aceste date se pot completa in campul de Act delegat si ele vor aparea in factura la datele privind expeditia.

Va multumim,
IULIan Mihalache
IULIan007
Site Admin

Mesajde volcinsche pe Joi Iul 31, 2008 10:43 am

Buna ziua,
"pai functioneaza - pretul introdus in Nomenclator Produse apare si la introducerea Nir-ului la pretul de vanzare atunci cand produsul este selectat pentru a fi introdus in NIR" Numai daca este introdus in nomenclator pretul fara TVA, daca introduc petul de vanzare cu TVA nu apare.
"Nu exista campuri speciale pentru data si ora, mijloc de transport ... etc. Dar aceste date se pot completa in campul de Act delegat si ele vor aparea in factura la datele privind expeditia" Chiar sunt completate toate datele delegatului, in sectorul alocat delegatului apare numele si datele de pe CI, fara data, dar daca nu sunt neaparat necesare este OK.
Am mai observat ceva, introduc la NIR pret vanzare fara TVA 563.87, imi apare la pret vanzare cu TVA 671 iar la valoare cu TVA 671.01. de ce mai apare si acel ban?
In rest, totul pare sa fie bine.
Multumesc
volcinsche

Mesajde IULIan007 pe Vin Aug 01, 2008 10:00 am

Buna ziua,

volcinsche scrie:Buna ziua,
"pai functioneaza - pretul introdus in Nomenclator Produse apare si la introducerea Nir-ului la pretul de vanzare atunci cand produsul este selectat pentru a fi introdus in NIR" Numai daca este introdus in nomenclator pretul fara TVA, daca introduc petul de vanzare cu TVA nu apare.

Aveti dreptate ... el pune tot pretul fara TVA si apare 0. O sa corectam in cel mai scurt timp. Va multumim,

volcinsche scrie:Am mai observat ceva, introduc la NIR pret vanzare fara TVA 563.87, imi apare la pret vanzare cu TVA 671 iar la valoare cu TVA 671.01. de ce mai apare si acel ban?
In rest, totul pare sa fie bine.
Multumesc

Pai 563.87 * 1.19 = 671.0053 rotunjit la 2 zecimale = 671.01 ... mie imi apare si la pretul cu TVA si la valoare 671.01
Daca vreti sa facti altfel rotunjirile (in minus sau in plus) completati cantitatea si apasati butoanele Calculeaza. Dupa care puteti modifica valorile calculate dupa cum vreti. Apasati butonul Introdu Produs si va intreaba daca doriti recalcularea sau daca doriti sa introduca valorile din casute (modificate de dvs.)

Va multumim,
IULIan Mihalache
IULIan007
Site Admin

Mesajde volcinsche pe Vin Aug 01, 2008 11:53 am

Ar mai merege imbunatatire, si anume, la nomenclator produse, codul produsului sa se faca automat dupa ce ii spui de la ce nr sa plece
volcinsche

Mesajde john_garden pe Mie Dec 17, 2008 10:55 am

Am o propunere in numele meu si a altor prieteni cu firme mici. Sus in bara de comenzi exista o rubrica care se numeste ALTELE. Acolo se mai pot adauga 2 comenzi si anume: Gestiune Ordine De Plata si Gestiune File CEC.
O alta problema este ca nu reusesc sa sincronizez bazele de date (date.mid) intre laptop si desktop. Am incercat cu un program de sincronizare foldere si dupa ce am transferat baza de date de pe laptop pe dektop, am primit mesajul de inregistrare a programului, cu toate ca el era inregistrat in prealabil.
john_garden

Mesajde IULIan007 pe Mie Dec 17, 2008 11:04 am

john_garden scrie:Am o propunere in numele meu si a altor prieteni cu firme mici. Sus in bara de comenzi exista o rubrica care se numeste ALTELE. Acolo se mai pot adauga 2 comenzi si anume: Gestiune Ordine De Plata si Gestiune File CEC..

Buna ziua,

Pai trimiti pe email o documentatie un pic mai amanuntita la ce ar trebui sa urmareasca aceste doua noi optiuni si vedem daca vom implementa sau nu.

john_garden scrie:O alta problema este ca nu reusesc sa sincronizez bazele de date (date.mid) intre laptop si desktop. Am incercat cu un program de sincronizare foldere si dupa ce am transferat baza de date de pe laptop pe dektop, am primit mesajul de inregistrare a programului, cu toate ca el era inregistrat in prealabil..

Daca aveti doua baze de date pe care lucrati in paralel .... nu puteti sa le sincronizati (adica sa adunati toate datele din amandoua).

Facturare placuta,
IULIan Mihalache
IULIan007
Site Admin

Mesajde john_garden pe Mie Dec 17, 2008 11:08 am

Un model de tabel pentru ordine de plata
http://C:/Gestiune Ordine De Plata
john_garden

Mesajde Catalin Cristea pe Lun Dec 22, 2008 4:29 pm

Buna ziua,
Postez si eu tot in acest topic, fiind o propunere....

In legatura cu .... "Fisa client" m-ar interesa daca se poate face ceva sa-mi apara toti clientii cu soldul pe care il au intr-o singura lista, fara sa mai fie nevoie sa iau la rand toate fisele de client
am multi clienti si e destul de .... "mancator de timp" sa dau la fiecare client in parte si sa scriu pe foae ce sold are

m-ar interesa ceva de genul :
client 1 : sold xxx
client 2 : sold xxx
client 3 : sold xxx

aveam asa ceva facut in excel, fiecare client cu cate un worksheet (ceva in genul fiselor client), iar in primul worksheet aveam o lista cu toti clientii cu soldul respectiv, iar cand sefu' ma intreba "ce bani am de incasat ?", printam prima pagina si scapam repede... deci de putut se poate face, daca am fact-o eu fara sa am cunostinte in programare.... intrebarea e daca renteaza, daca mai are cineva nevoie de asa ceva....

daca se face si asta pot sa renunt de tot la toate tabelele si fisierele suplimentare ....
Catalin Cristea

Înapoi la Facturis STOC - program de facturare + gestiune stocuri