Import baza de date

- sugestii, impresii si erori ale programului de gestiune- FACTURIS STOC

Import baza de date

Mesajde fiftys pe Mar Iun 24, 2008 1:02 am

Buna ziua,

As dori sa stiu daca s-ar putea importa/exporta o lista de clienti/produse/stocuri in format MS Excel
si cit ar costa o a doua licenta pt acest program.

Cu stima
Sandu Cismaseanu
fiftys

Re: Import baza de date

Mesajde IULIan007 pe Mar Iun 24, 2008 8:37 am

Buna ziua,

Orice lista din program se poate exporta in format electronic (fisier text despartite de TAB, ';' sau ',' - fisiere ce pot fi deschise cu MS Excel) sau printa.
Iar despre importuri in program : se pot importa doar clientii, produsele si facturile. (deocamdata).

Cu ce va putem ajuta noi pentru a doua licenta este sa o oferim la jumatate de pret.

Va multumim
IULIan Mihalache,
IULIan007
Site Admin

Mesajde john_garden pe Lun Noi 17, 2008 12:06 am

Eu am o alta problema. In acest moment sunt nevoit sa facturez de pe 2 calculatoare. Stiu ca trebuie sa-mi iau a 2-a licenta. Ma intreb cum pot sincroniza cele 2 baze de date din calculatoare pentru ca la sfarsit de luna baza de date din desktop sa aibe si datele din laptop. In acest moment pe laptop folosesc programul cate 15 zile apoi il reinstalez. Nu de bani este problema, ci de faptul ca laptopul este mai folosit si ma ingrijoreaza pierderea datelor din el. (pentru teren am un laptop si pentru birou un desktop).
O alta problema este ca daca faci salvare de date si apoi recurerare, dupa ce instalezi o noua copie pe aceeasi licenta unde seria placii de baza este cunoscuta de catre MIDSOFT pentru activare, la nomeclatoare nu mai apare nimic. Nici produse, nici clienti iar daca vrei sa mai revezi facturile si chitantele emise pana in acel moment s-a termiat. Nu apare nimic.
john_garden

Mesajde volcinsche pe Lun Noi 17, 2008 10:24 am

Da, aceeasi pb ma intereseaza si pe mine, la fel folosesc un laptop si un calc de birou. Se poate rezolva aceasta problema?
volcinsche

Mesajde IULIan007 pe Lun Noi 17, 2008 12:04 pm

john_garden scrie:Eu am o alta problema. In acest moment sunt nevoit sa facturez de pe 2 calculatoare. Stiu ca trebuie sa-mi iau a 2-a licenta. Ma intreb cum pot sincroniza cele 2 baze de date din calculatoare pentru ca la sfarsit de luna baza de date din desktop sa aibe si datele din laptop. In acest moment pe laptop folosesc programul cate 15 zile apoi il reinstalez. Nu de bani este problema, ci de faptul ca laptopul este mai folosit si ma ingrijoreaza pierderea datelor din el. (pentru teren am un laptop si pentru birou un desktop).
O alta problema este ca daca faci salvare de date si apoi recurerare, dupa ce instalezi o noua copie pe aceeasi licenta unde seria placii de baza este cunoscuta de catre MIDSOFT pentru activare, la nomeclatoare nu mai apare nimic. Nici produse, nici clienti iar daca vrei sa mai revezi facturile si chitantele emise pana in acel moment s-a termiat. Nu apare nimic.

volcinsche scrie:Da, aceeasi pb ma intereseaza si pe mine, la fel folosesc un laptop si un calc de birou. Se poate rezolva aceasta problema?.

Buna ziua,

Exista mai multe solutii :

1. Daca aveti internet la laptop ... puteti sa va conectati la baza de date de la calculatorul de la birou daca va configurati o retea pe internet de tip VPN ... programul va rula pe aceiasi baza de date ... dar un pic mai greu pe laptop datorita conexiunilor la internet ... e un pic mai dificila aceasta modalitate ... dar se lucreaza concomitent pe ambele calculatoare.

2. Puteti instala (si inregistra) programul pe un stick usb .... cond sunteti la birou introduceti sticul in calc si lucrati facturile ... cand mergeti pe teren luati stickul cu dvs si il introduceti in laptop sau in calc. clientului ... astfel se lucreaza pe o singura baza de date.

3. Se poate lucra in paralel pe ambele calculatoare ... va dati serii diferite la facturi ... si la o perioada de cateva zile va faceti un export facturi de pe laptop ... si import facturi in programul de la birou. .... si astfel la birou puteti avea o evidenta a turor facturilor.

Facturare placuta,
IULIan Mihalache
IULIan007
Site Admin

Mesajde volcinsche pe Lun Noi 17, 2008 2:47 pm

Dupa cum spuneti dv, am facut, adica am pus pe un stic programul de pe calc unde a fost inregistrat, daca pun sticul pe alt calc, cand vreau sa portnesc programul, imi apare mesajul ca trebuie sa inregistrez programul. Deci nu pot lucra pe el.
volcinsche

Mesajde IULIan007 pe Mar Noi 18, 2008 7:29 pm

volcinsche scrie:Dupa cum spuneti dv, am facut, adica am pus pe un stic programul de pe calc unde a fost inregistrat, daca pun sticul pe alt calc, cand vreau sa portnesc programul, imi apare mesajul ca trebuie sa inregistrez programul. Deci nu pot lucra pe el.

Buna ziua,

Am zis ca programul trebuie inregistrat pe stick ... daca l-ati inregistrat pe un calculator el nu mai poate fi mutat (ceea ce este si normal - ca sa prevenim pirateria - bine ... aici nu cred ca este cazul).

Luati legatura cu noi si va vom ajuta cu inregistrarea programul pe stick ca sa va functioneze.

Facturare placuta,
IULIan Mihalache
IULIan007
Site Admin

Înapoi la Facturis STOC - program de facturare + gestiune stocuri