Factura externa

- sugestii, impresii si erori ale programului de facturare - FACTURIS

Factura externa

Mesajde mariusl pe Lun Aug 10, 2009 6:07 pm

Scuze pentru deschiderea unui topic nou, dar ma gandesc ca poate fi de interes general. Intrebarea este cum se genereaza o factura externa? Am vazut sablonul (traducerea) care este foarte ok, problema este ca atunci cand introduc factura nu am posibilitatea sa selectez modelul, in plus, clientul meu care este din UK, firesc da eroare, codul fiscal incepe cu GB...
Multumesc anticipat pentru orice solutie, deja am intarziat 2 zile cu factura, iar pe timpurile astea... :lol:
mariusl

Re: Factura externa

Mesajde IULIan007 pe Lun Aug 10, 2009 9:03 pm

mariusl scrie:Scuze pentru deschiderea unui topic nou, dar ma gandesc ca poate fi de interes general. Intrebarea este cum se genereaza o factura externa? Am vazut sablonul (traducerea) care este foarte ok, problema este ca atunci cand introduc factura nu am posibilitatea sa selectez modelul, in plus, clientul meu care este din UK, firesc da eroare, codul fiscal incepe cu GB...
Multumesc anticipat pentru orice solutie, deja am intarziat 2 zile cu factura, iar pe timpurile astea... :lol:

Gasesti aici cum se face o factura externa.

Facturare placuta
IULIan007
Site Admin

Mesajde mariusl pe Mie Aug 12, 2009 2:48 pm

Multumesc si scuze, nu gasisem discutia respectiva. Acum vad ca merge chiar daca am un cod fiscal neacceptat de program (GB....). Acum , daca tot te-am prins: am doua conturi (RON si EUR). Cum fac sa schimb la facturare contul default (RON) cu cel de EUR? Trebuie sa modific datele companiei de fiecare data? Multam.
mariusl

Mesajde IULIan007 pe Vin Aug 14, 2009 10:01 am

mariusl scrie:Multumesc si scuze, nu gasisem discutia respectiva. Acum vad ca merge chiar daca am un cod fiscal neacceptat de program (GB....). Acum , daca tot te-am prins: am doua conturi (RON si EUR). Cum fac sa schimb la facturare contul default (RON) cu cel de EUR? Trebuie sa modific datele companiei de fiecare data? Multam.

Buna ziua,

In Configurare - Date Firma se pot configura mai multe conturi bancare. La contul implicit puneti contul care apare de cele mai multe ori in facturi.
Iar cand faceti factura, inainte de a o tipari puteti selecta contul care sa apara pe factura cu ajutorul butonului SC.

Deci nu este nevoie in programul de facturare sa modificati datele firmei de fiecare data cand vreti sa apara alt cont pe factura.

Facturare placuta,
IULIan007
Site Admin

Mesajde kid_sim pe Joi Mai 13, 2010 5:22 pm

Intrebarea este cum pot evita selectarea unui judet... am client din afara si nu e corect sa-mi apara: "District: Bucuresti" sau vreun judet..
Si daca pot configura o factura externa care sa nu aiba coloana de TVA si implicit cota de tva afisata (am tot incercat.. nu-mi iese)

Multumesc!
kid_sim

Mesajde IULIan007 pe Mar Mai 18, 2010 4:02 pm

kid_sim scrie:Intrebarea este cum pot evita selectarea unui judet... am client din afara si nu e corect sa-mi apara: "District: Bucuresti" sau vreun judet..
Si daca pot configura o factura externa care sa nu aiba coloana de TVA si implicit cota de tva afisata (am tot incercat.. nu-mi iese)

Multumesc!

Pentru a evita selectia unui judet este deajuns sa tastati un caracter in campul de judet ... de ex. '-'
Doar la TVA = Neplatitor de TVA nu apare coloana de TVA ... insa la celelalte apare cu valoarea aferenta (chiar daca este 0)

Facturare usoara,
IULIan007
Site Admin

Înapoi la Facturis - probabil cel mai simplu program de facturare