un pic off-topic: am nevoie de raspunsul cuiva mai priceput

- legislatie despre facturare

un pic off-topic: am nevoie de raspunsul cuiva mai priceput

Mesajde Sidorval pe Mie Iul 15, 2009 8:08 pm

am nevoie de raspunsul cuiva mai priceput in ceea ce privesc documentele de insotire si provenienta a marfii

Art.14 alineatul (1), litera e din OUG 93 din 03 iulie 2009, privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri, menţionează că „transportul în scop comercial al cerealelor sau al produselor de panificaţie, neînsoţite de documentele prevăzute de lege care să justifice provenienţa licită a acestora“ se sancţionează „cu amendă de la 3.000 la 5.000 de lei, confiscarea mărfii şi a mijlocului de transport marfă utilizat în acest scop“.

explicati-mi si mie ca se pare ca firma are un contabil mai pe din afara

cu ce documente trebuie sa fie insotita marfa??

noi avem distributie de produse de panificatie si patiserie. luam comenzile astazi dupa-amiaza de la magazinele carora le distribuim, anuntam fabrica de ce avm nevoie, emitem facturile pentru magazine tot astazi, dar cu data de maine, chiar daca nu avem receptie, pentru ca masinile noastre se duc maine dimineata la 5 la fabrica partenera si incarca iar apoi distribuie si primim doar o factura pe toata cantitatea ce o transportam cu cele 6 masini ale noastre. Marfa e insotita de facturile emise de noi in prealabil pt fiecare client in parte, dar astazi ni s-a cerut de catre politia economica act de provenienta. Eu ce fac, tai factura aia in 6?? le cer celor de la fabrica sa imi factureze pe cantitatea luata de fiecare masina??? Vreau un raspuns in seara asta va rog, pentru ca astazi am cazut la pace cu ei, dar maine ne confisca marfa!!!!!!!!

Care naiba e actul de provenienta?? Nu e factura de la fabrica?? Contabila firmei sustine ca trebuiesc avize de insotire a marfii, dar politistul i-a scris clar pe caietul soferului oprit "documente de provenienta"! Cum naiba sa emit si avize si facturi?!?! Asta e pe din afara si cred ca o vom concedia ;)) .. sau eu?!?! lamuriti-ma!

eu asa zic: trebuie sa cerem celor de la fabrica factura pt fiecare masina in parte, doar ca si pentru ei e aiurea, ca nici ei nu emit factura la ora 5 cand se incarca masinile - si toate astea sunt din cauza clientilor care vor la 7 cel tarziu painea, neacceptand propunerea mea de a le livra painea de seara
Sidorval

Re: un pic off-topic: am nevoie de raspunsul cuiva mai priceput

Mesajde Sidorval pe Joi Iul 16, 2009 12:12 am

cred ca eu gresesc pana la urma, dar mi se pare total aiurrea sa trimit soferii si cu aviz si cu facturi....
Sidorval

Înapoi la Legislatie Facturare